Krigshandlinger, konflikter og terrorisme har ført til at 75 oljefelt er stengt og eksport nærmest har stoppet opp etter angrep mot Libyas havner.

Det har igjen ført til at Libya har gått glipp av oljeinntekter på 68 milliarder dollar, viser utregninger gjennomført av Libyas nasjonale oljeselskap, National Oil Corporation (NOC).

Det skriver Financial Times.

Inntektstapet utgjør omtrent 600 milliarder norske kroner.

Oljeangrep og produksjonsstopp

Forrige uke kom flere rapporter om – Angrep mot oljeinstallasjoner i Libya .

Følg utviklingen i verdens aksje- og råvaremarkeder på  DN Investor.

Helt siden den arabiske våren i 2011 har landet vært involvert i en rekke interne konflikter. Ulike militsgrupper kjemper om makten i landet, og terrorgruppen IS har fått fotfeste i landet.

IS har ved flere anledninger angrepet landets oljefelter og havner, og på fem år har oljeproduksjonen i landet stupt fra 1,6 millioner fat per dag til oppunder 400.000 fat per dag i januar 2016.

FT skriver også at analysebyrået Economist Intelligence Unit anslår at Libyas økonomi vil krympe raskest av samtlige land i verden i løpet av det neste året. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Asia i dag: Sparer 4000 mrd. kroner på råvarekollaps

 
Oljeanalytiker: «Alle» synes 40 dollar fatet er for lavt

Se DNTV:
- De tror norsk økonomi vil brekke ryggen
 
- De tror norsk økonomi vil brekke ryggen
DNB-sjef Rune Bjerke har ett viktig budskap til internasjonale investorer og analytikere.
01:27
Publisert: