Angripere som trolig er fra IS, satte torsdag fyr på to oljetanker nær Ras Lanuf-terminalen i Libya. Ekstremistgruppa varsler nye angrep rettet mot landets oljeindustri.

En ingeniør ved havneterminalen og en tjenestemann i oljeindustrien opplyser at minst to lagringstanker med olje tilhørende selskapet Harouge Oil Operations er satt fyr på nær Ras Lanuf, og at det trolig er IS-tilknyttede angripere som står bak.

En oljerørledning fra Amal-feltet til Es Sider-terminalen nær Ras Lanuf ble også rammet av angrepet, opplyser tjenestemannen Mohamed al-Manfi, og det oppsto sammenstøt mellom opprørere og vakter ved terminalen. Men Manfi og en kilde blant vaktene opplyste senere torsdag morgen at angrepet var blitt stanset og at angriperne hadde trukket seg tilbake.

Det har vært flere tilsvarende angrep tidligere denne måneden, og i en video torsdag truer IS med ytterligere angrep rettet mot Libyas oljeindustri.

– I dag Es Sider-havna og Ras Lanuf, og i morgen Brega-havna og deretter havnene i Tobruk, Es Serir, Jallo og al-Kufra, sier opprøreren Abu Abdelrahman al-Liby på vegne av IS i en video som er lagt ut på IS' offisielle kanal på Telegram.

Les også: Oljeprisen faller

Børsen mot strømmen

  Venter nye, enorme investeringskutt i oljebransjen

Asia i dag: - Børskrakk lar seg ikke forsvare

Se DN Tv: Mener sjokk brer seg raskere
Mener sjokk brer seg raskere
Kriser og rystelser i en del av verden brer seg nå mye raskere gjennom hele verdensøkonomien enn før, mener Davos-veteran og DNB-sjef Rune Bjerke under den norske deltagermiddagen i alpebyen.
01:28
Publisert:
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.