Lederen for Irans revolusjonsgarde, Mohammad Ali Jafari, går hardt ut mot det saudiarabiske militæret. Det kommer etter at Saudi-Arabia over helgen signaliserte sin villighet til å sende bakkestyrker til Syria for å bekjempe terrorgruppen IS (se faktaboks).

- Kongeriket Saudi-Arabia er klar til å bidra til den USA-ledede koalisjonen mot ISIL, fordi vi nå har erfaring fra Jemen, uttalte en saudisk general til Al Jazeera lørdag. Terrorgruppen IS omtales også som ISIL eller ISIS.

Uttalelsene har blitt støttet blant annet av amerikanske myndigheter, men latterliggjøres av lederen for revolusjonsgarden.

- Jeg tror ikke det saudiske militæret er modige nok til å sende tropper. Selv om de sender soldater vil de definitivt bli bekjempet. Det ville vært selvmord, sier Jafari til det semi-statlige iranske nyhetsbyrået Fars, ifølge Reuters.

Irans revolusjonsgarde er en militærorganisasjon som opererer på siden av det iranske militæret. Revolusjonsgardens hensikt er å beskytte Irans religiøse krefter. Ifølge BBC har Irans revolusjonsgarde omtrent 125.000 soldater og kontrollerer sin egen luftstyrke og marine.

Iran har tidligere sendt bakketropper for å støtte Syrias president Bashar Al-Assad, som lenge har vært en av Irans viktigste støttespillere i regionen.

Saudi-Arabia er på sin side involvert i en borgerkrig i nabolandet Jemen i omtrent et år. Saudiarabiske soldater kjemper mot ulike militsgrupper i landet, deriblant de Iran-støttede Houthi-rebellene og grupper som støtter terrorgruppen Al-Qaida.

Følg markedet på nye DN Investor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Oljeprisen stiger svakt mandag

REC tar milliardnedskrivning

Asia i dag: Vil selge område på størrelse med Nord-Norge til Kina

Se DNTV: Se det vanvittige kaoset under Vinmonopolets årlige Burgund-slipp

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert: