Mange ønsker å reise mer miljøvennlig både på korte og lange reiser, men ender av ulike bekvemmelighetsårsaker likevel opp med å reise med enten bil eller fly.

Tidsbesparelse er ofte det viktigste argumentet for å velge bil fremfor sykkel eller fly fremfor tog.

Dette kom tydelig frem da toppolitikerne Eivind Trædal og Lan Marie Nguyen Berg fra Miljøpartiet De Grønne nærmest ble latterliggjort for at de i påskeferien valgte å ta toget til Barcelona.

Det valget resulterte i 16 ulike togturer, 7.000 kroner for togbiletter og en reisetid hver vei på rundt to døgn. En flytur fra Oslo til Barcelona tar rundt 3,5 timer og de billigste bilettene koster noen hundrelapper.

Men mellom en rekke storbyer i Europa er toget en sterk konkurrent til fly også tidsmessig.

Ti strekninger

Ifølge data som er samlet inn av reiseplanleggeren på nett GoEuro, som sammenligner tog-, buss- og flyreiser, kan det være mye tid å spare ved å velge toget i stedet for fly mellom en rekke europeiske storbyer.

GoEuro har sett på reisetiden for ti strekninger mellom ulike storbyer i Europa med stor trafikk, og fant at når man inkluderte ventetid på flyplassen og transport til og fra flyplassen så var toget raskere fra sentrum til sentrum for alle disse ti reisene.

Den strekningen som det var aller mest tid å spare på å ta tog fremfor fly var mellom Brussel og Paris. Ifølge GoEuro kom man hele fire timer og åtte minutter raskere frem med tog enn fly. Reisetiden var respektive 1 time og 12 minutter og 5 timer og 30 minutter.

Her er noen av strekningene der toget vinner over fly.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Flere tar hurtigtoget til Stockholm

 
Suksess for raskere tog Oslo-Stockholm

Holmås vil ha omkamp om høyhastighetstog