Natt til onsdag ble de 19 eurolandene enige om nye låneutbetalinger til det gjeldstyngede landet.

Men IMF er skeptisk til avtalen som er inngått, siden den greske statsgjelden allerede er på hele 180 prosent av bruttonasjonalproduktet.

– Hellas er i en situasjon der landet trenger en utbetaling, så vi var absolutt villig til å gi oss på noen punkter, sier en IMF-talsmann til AFP etter nattens forhandlinger i Brussel.

– Men vi har ikke gitt oss på punktet om at vi må få nødvendige forsikringer om gjeldslettelse før vi går til vårt styre. Forhåpentlig kommer vi dit, sier fondets representant.

En analyse IMF la fram mandag, konkluderer med at landets gjeld bare vil øke de neste 40 årene, mens økonomien vil gå på lavbluss, hvis ikke gjeldslettelser på milliarder av dollar kommer på plass. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Ny episode av DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Dette er de vanligste løpefeilene
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:
 

Les også:

- Vi oppfører oss akkurat som grisebønder

Ronald og Donald dnPlus (DN+)

Meglerhus: Kronen er et toppvalg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.