Remy Pigaglio har vært korrespondent for flere franske medier i Egypt, blant dem avisa La Croix. Da han returnerte fra ferie i hjemlandet tirsdag, ble han stanset på flyplassen i Kairo.

Bagasjen hans ble endevendt, og verken arbeidstillatelsen eller pressekortet hjalp det minste. Etter 30 timer i forvaring ble Pigaglio satt på et fly tilbake til Paris.

– De tok ingenting fra meg, og jeg ble ikke dårlig behandlet. Jeg ble ikke avhørt og vet fortsatt ikke hvorfor de nektet meg adgang til landet, forteller han.

Pressefriheten har fått stadig trangere kår i Egypt siden hærsjefen i landet, general Fatah Abdel el-Sisi grep makten i et kupp i 2013.

Sisi ble senere valgt til president i et valg opposisjonen boikottet, og en rekke journalister er siden pågrepet, stilt for retten og fengslet.

Utenlandske journalister nektes rett som det er adgang til Egypt og flere har blitt utvist uten å få noen nærmere begrunnelse.

Egypt har de siste årene falt til 158. plass blant de 180 landene på pressefrihetsrangeringen til organisasjonen Reporters Without Borders.

I desember konstaterte den internasjonale organisasjonen Committee to Protect Journalists at bare Kina hadde flerre journalister i fengsel enn Egypt. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Ny episode av DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Dette er de vanligste løpefeilene
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:
 

Les også:

- Vi oppfører oss akkurat som grisebønder

Ronald og Donald dnPlus (DN+)

Meglerhus: Kronen er et toppvalg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.