Historiene er mange om personer som begynner på gulvet i et selskap og ender opp som suksessfulle sjefer.

En av disse er amerikanske Kat Cole (37) som begynte «på null» med en alkoholisert far og en alenemor som på 80-tallet bare hadde ti dollar i uken til overs til mat for de tre døtrene, fremgår av en opptreden Cole hadde nylig på The Today Show.

Cole fremstår for mange nå som «the american dream» etter at hun endte opp med å forvandle en bakerikjede til milliardselskap.

Cole startet sin karriere 17 år gammel med å servere hamburgere hos kjeden Hooters. Og 26 år gammel var hun kjedens yngste viseadministrerende direktør, ifølge The Today Show.

En av årsakene til det voldsomme karrierespranget var hennes sterke arbeidsmoral som medførte at hun fikk sjansen til å åpne en rekke med Hooters-restauranter verden rundt, før hun endte i sjefsstolen.

Fra hamburger til brød og kaker

Men karrieren nådde ikke toppen i Hooters. Hun ble nemlig headhuntet til bakerikjeden Cinnabon som hun forvandlet til et milliardselskap. Under hennes ledelse passerte Cinnabons omsetning én milliard dollar.

 

Neste steg på karrieren kom nylig da hun fikk ansvaret for å lede hele konsernet Focus Brand som utenom Cinnabon også eier selskaper som Auntie Annes og Moes Southwest Grill.

Kat Cole synes ikke hennes karriere er spesielt merkverdig, og mener hvem som helst kan skape et milliardselskap hvis de følger hennes tre råd.

1) Vær ærlig og ekte

2) Ha et ekstremt nært forhold til kundene. De sitter ifølge Coles på «alle svarene». At hun lever opp til denne regelen selv viser hun blant annet med at hun personlig svarer alle som sender henne en tweet.

3) Gjør de riktige tingene av de riktige grunnene. Regelen gjelder ifølge Cole i alle beslutninger fra hvilke produktlanseringer som skal foretas til hvem du henter kapital fra.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  – Du blir ikke lykkelig av å tjene millioner i året

31-åring banktopp på rekordtid magasinetPlus   (DN+)