Imøtekommende resepsjonister gir en god og effektiv start på oppholdet. Rommet DN får tildelt er passe stort, med tremøblement, retrokunst og sjokkfargede detaljer. Ifølge hotellets nettside er rommene innredet i ulike stilarter, men lilla «teppefalls»-gardiner kunne det ha spart seg for. Innredningen oppleves litt krampaktig «ung», som om 31-åringen ikke vil akseptere sin egen modenhet. Badet er rent, lyst og akkurat stort nok.

Royal Garden var ganske omstridt da det ble bygd i 1984 og er både kritisert og prisbelønt for sitt utseende. Sist DNs anmelder var på besøk, i 2007, fikk hotellet råd om en ansiktsløftning. Det er uvisst om det var anmeldelsen som gjorde utslaget, men bygget har siden vært gjennom en vellykket oppgradering. Det er blitt mørkere, renere og mer delikat.

Til tross for store forbedringer, har likevel ikke Royal Garden mistet sitt danskebåt-preg. Delvis på grunn av tredetaljene, delvis fordi rommene vender inn mot atriet midt i hotellet. Hvis du åpner gardinene vil du enten bli sett eller føle deg sett, noe jeg tror de aller fleste ønsker å unngå.

Rommet oppleves for mørkt når gardinene trekkes for. Og rojalt har det vel aldri vært.

Byggkonstruksjonen gjør altså at gjestene kan føle seg litt innesperret, med mindre en er så heldig å se ut over elven. Dårlig luft er en gjenganger blant klagene hotellet har fått, men DNs anmelder merker ingenting til dette. Hotellet er bygd i moderne bryggestil, gjennom utstrakt bruk av glass. Det er noe mektig og samtidig nakent over det høye glasstaket og uendelige rommet.

DN fikk dessverre ikke testet restauranten «Søttitre», men registrerer en god del gjester på en hverdag.

Royal Garden har landets kanskje tøffeste frokostkonkurranse, med Scandic Nidelven og deres berømte utvalg bare noen hundre meter unna.

Men naboen gjør sitt beste for å delta i konkurransen.

Smoothie- og juice-utvalget er iøynefallende og lett å bli begeistret for.
Smoothie- og juice-utvalget er iøynefallende og lett å bli begeistret for.
Foruten fersk honningtavle, god allergimerking og traktekaffe på alle bord, fortjener hotellfrokosten skryt for oversiktlig og bredt utvalg, særlig av bakst. En kokk sørger for å gi gjestene ferske internasjonale frokostfavoritter, mens resten av de frokostansatte sørger for jevn etterfylling av buffeten.

Gode, lokale råvarer og lun atmosfære gjør at anmelder glemmer tiden.

Smoothie og juice-utvalget er iøynefallende og lett å bli begeistret for. Én av dem består av bær fra tindved, som i Norge finnes viltvoksende, hovedsakelig rundt Trondheimsfjorden.

Juice av tindvedfrukter skal ha vært en del av kostholdet for russiske kosmonauter, som også brukte krem med olje fra fruktene for å beskytte seg mot kraftig stråling fra solen. Nå bør ikke dette være nødvendig i Trondheim, selv om solen glitret i Nidelva denne morgenen.

Beliggenheten er god, med kort avstand til en rekke av byens naturlige stoppesteder, som Solsiden, Bakklandet og Nidarosdomen. Fem minutters gange fra hotellet ligger dessuten sentralstasjonen, og flybussen stopper rett utenfor hotellet hvert 20. minutt.

Royal Garden har vært gjennom en vellykket oppgradering.
Royal Garden har vært gjennom en vellykket oppgradering.
For forretningsgjester lokker hotellet med hele 18 møterom, hvor plenumssalen har en kapasitet på 650 personer.

Royal Garden priser seg litt dyrere enn andre i hotellnabolaget, men det er vanskelig å kritisere dem for dette.

Dessverre fikk ikke DNs anmelder tid til å ta i bruk treningssenteret.

Hotellet har fått 371 anmeldelser hos Tripadvisor. Resultatet «gjennomsnittlig» slår «utmerket», men det er allikevel flest som mener hoteller er «veldig bra». Blant de misfornøyde går skitt, vond lukt og støy ved oppussing igjen i klagene.

Ps. Vask vinduene.

Les også:

Her er det nesten hyggelig å få regningen

Grekerne tømmer bankene

Røkke sparer 20 millioner på at hun ikke bruker denne luen

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.