Allerede på utsiden av Clarion Hotel & Congress i Trondheim blir vi møtt av et smilende «hei, hei». Vi snur oss. Var det en hotellansatt? Nei, det var en vanlig gjest på vei ut.

Etter en hyggelig og effektiv behandling i resepsjonen møter vi enda en gjest i heisen. Hun smiler, hilser og begynner å prate. Det kan selvfølgelig være tilfeldig, og det er ikke sikkert hotellet skal ha «æren» for at gjestene virker så fornøyde. Men det er sjelden et dårlig tegn.

Det er tre år siden DN sist testet Petter Stordalens «gull­klump» på Brattøra. Da var hotellet med den futuristiske fasaden i hvitt og gull nyåpnet og fikk noe trekk for beliggenheten.

Siden sist er havneområdet i Trondheim blitt bundet sammen med sentrum av en ny gangbro. Det har kortet ned gang­avstanden betraktelig.

Brattøra er fortsatt ikke den mest vitale delen av byen, men området rundt Pirbadet, konferanse­hotellet og Rockheim-­museet ser ut til å ha blitt et sted stadig flere legger ettermiddagsturen sin.

Selv om konferansehotellet nå har vært åpent i tre og et halvt år, er det få tegn til slitasje på rommet. Sengene er fortsatt veldig gode med et raust utvalg av puter.

Minibar, internett­hastighet og ekstrautstyret svarer også til forventningene.

På badet blir det klart at det ikke er fasadeplater i gull alt som glimrer. Det kan også være blandebatteri og dusjhode. Det er nemlig bokstavelig talt skinnende rent på badet.

Inntrykket hadde riktignok blitt løftet enda et hakk hvis man hadde hatt tilgang til toalett­artikler i en kurv, samt noen små tuber med bodylotion og balsam. Det føles litt stusslig med to dispensere – én til håndsåpe og én til shampoo.

Dessuten var det selvsagt en skuffelse å oppdage at rommet på det sjønære hotellet ikke har utsikt mot Trondheimsfjorden, men mot containerhavnen i øst. Heldigvis er restauranten i toppetasjen åpen for alle.

Fra takterrassen i niende etasje denne høstkvelden glitrer det ekstra i gullfasaden. Solnedgangen maler Trondheims­­fjorden og Munkholmen oransje, lilla og rød, og jammen kommer det ikke en seilbåt glidende forbi. Ett minutt senere kommer dessuten regnbuen til syne over Tyholt­tårnet. Det er nesten for mye av det gode. En periode er det til og med en liten, småflau kø for å stå på det runde «SELFIESPOT»-merket ytterst på terrassen.

Brukere på nettstedet Tripadvisor rangerer hotellet som byens beste. Dessverre får vi ikke oppleve kokken som lager omelett til frokost, som mange av brukerne skryter av. Kanskje vi kom midt i en pause.

Frokosten har likevel et greit utvalg av annen varmmat og nystekte lapper, samt gode oster og godt utvalg av økologiske produkter.

En servitør kommer bort med påfyll av kaffe og små vitaminshots. De små smoothie-glassene er særlig velkomne, siden den andre juicen er av den sedvanlig utvannede typen.

I utsjekken står vi og venter i noen sekunder før personen foran oss sier «jeg er så treg, jeg, bare gå foran meg». Vi takker, sjekker ut i en fei – og får et hyggelig «ha det» av resepsjonisten. Og den andre hotellgjesten.

Les også:

– Jeg visste at han kunne være skruppelløs

Stordalens milliardærmysterium

Sa hun var frisk - kjempet mot sykdommen  

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.