Bilgiganten General Motors tilbakekaller ytterligere 2,4 millioner biler, melder Dow Jones Newswires.

Det er den 29. runden med tilbakekalling bare hittil i år.

En av årsakene til denne runden med tilbakekalling er sikkerhetsbelter som i flere tilfeller har løsnet ved kollisjoner. GM påpeker imidlertid at det ikke har skjedd noen dødsfall som følge av denne feilen.

Modellene som tilbakekalles med denne feilen er i overkant av 1,4 millioner Buick Enclave, Chevrolet Traverse og GMC Acadia årgang 2009-2014.

Det tilbakekalles også 1,1 millioner Chevrolet Malibu fra 2004-2008 på grunn av at en kabel til automatgearet kan ryke, noe som fører til at gearvelgerindikatoren viser feil. Det er også tilbakekalt noen Cadillac Escalade og Escalade ESV-biler på grunn av airbag-problemer.

Strengest mulige straff

Fredag ble GM idømt en rekordstor bot på 35 millioner dollar av de amerikanske trafikksikkerhetsmyndighetene for ikke å ha tilbakekalt biler med tenningsproblemer.

Feilen som var kjent for GM i flere år har kostet minst 13 mennesker livet, noe som var årsaken til at GM fikk den strengste straffen som det var mulig å gi.

GM regner med å ta ytterligere 200 millioner dollar i engangskostnader i andre kvartal som en følge av tilbakekallingene. Den totale kostnaden med tilbakekallinger i andre kvartal vil dermed runde 400 millioner dollar.

GMs nye konsernsjef Mary Barra har nå satt sammen et nytt team som skal ha ansvar for kvalitetskontroll for å unngå fremtidige tilbakekallinger.

Les også: Michael Moore krever dødsstraff for GM-ledelsen

 

General Motors tilbakekaller millioner av biler

GM skuffer  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.