For tiden er det 20 fjellhytter til 10 millioner kroner eller mer til salgs på det åpne markedet.

Soleklart dyrest er hyttepalasset Skarvegløtt på Geilo, med en prislapp på 60 millioner kroner.

Hytta som sto ferdig i 2005 kostet 45 millioner kroner å bygge.

- Skulle du bygget dette i dag, ville det kostet 80 millioner kroner til dagens kostpris, hevder Nils O.M. Nordvik i Nordvik & Partners.

- Markedet kommer tilbake
Ifølge Nordvik er derfor 60 millioner kroner en god pris.

- Man kan alltids diskutere om 60-80 millioner kroner er dyrt for en fritidseiendom. Men dette er et kunststykke, en helt nydelig sak, sier Nordvik.

Hytta har et bruttoareal på 680 kvadratmeter, tretten sengeplasser, fem bad, spa-avdeling og fem stuer med peis. I tillegg kommer innendørs svømmebasseng og utendørs boblebad.

Giganthytta ble lagt ut for salg i fjor fordi investor og tidligere eier av Scandinavian Beverage Group, Steinar Mikkelsen fikk en revmatikersykdom som gjør at han ikke tåler kulden i den norske fjellheimen

Ifølge Nordvik er det er det bra aktivitet i markedet.

- Finanskrisen har roet seg ned. Og folk har holdt seg i ro, spart penger og er klare nå. Jeg tror fritidsboligmarkedet kommer opp der det var før fallet. Om det blir i år eller til vinteren igjen, det vet jeg ikke, men det kommer tilbake, tror Nordvik.

- Meget eksklusivt

 

Nest dyrest er denne hytta til 25 millioner kroner, beliggende i Hafjells mest eksklusive hytteområde.

Eiendommen har et bruksareal på hele 580 kvadratmeter.

- Dette er et meget eksklusivt objekt. Dette er en perle av det sjeldne slaget. Eksklusivt innredet og med en standard av ypperste kvalitet, skryter megler Stian Holst Johansen i Poppe & Co.

Hovedhytta har blant annet seks soverom, og skulle ikke det være tilstrekkelig kan flere huses i annekset.

19,5 millioner

 

Tredje dyreste fjellhytte ligger også på Hafjell, og koster 19,5 millioner kroner.

Fritidseiendommen med et bruksareal på 366 kvadratmeter, ligger øverst i Hafjell Fjellandsby med ski inn/ut.

- Hytten holder en utrolig høy standard og det er lagt vekt på et ekslusivt materialvalg, ifølge megler Stig Svartor i Terra Eiendomsmegling Lillehammer.

Les også:
- Det løsner i hyttemarkedet
40 prosent over takst
- Hytteprisene skal opp
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.