Advokat Mona Høiness figurerer ikke bare i retten på vegne av andre. Den siste tiden har hun også vært part flere saker som har gått i Oslo tinghus. I en fersk dom fra tingretten kommer det frem at advokatens salg av en leilighet i Kirkeveien i Oslo endte i konflikt mellom selger og kjøper.

Bakgrunnen for tvisten var fukt i en bod som fulgte med leiligheten som på slutten av 2007 ble solgt for 4.475.000 kroner. Fuktproblematikken var kjent for både selger og kjøper før salgsavtalen ble inngått, likevel var ikke dette nok til å unngå strid i etterkant.

Robert Christian Johnsen som kjøpte leiligheten mente Høiness gjennom sin ektemann ga uriktige opplysninger da han ga inntrykk av at sameiet ville ta kostnaden med å utbedre fukten i bodene. Johnsen påberopte seg derfor en mangel i henhold til avhendingsloven.

Visste ikke
Høiness argumenterte på sin side med at hun ikke kunne kontrollere styrets behandling av saken og at hennes ektemann kun videreformidlet informasjon han hadde fått fra styrets medlemmer. At styret i perioden mellom kjøpsavtalen ble inngått og til avtalen ble formalisert bestemte seg for ikke utbedre bodene, kunne ikke hun lastes for. Høiness avviste også at hun hadde tilbakeholdt opplysninger ettersom hverken hun eller ektemannen kjente til denne beslutningen.

Retten kom til at Høiness' ektemann har underbygget Johnsens forventninger om at sameiet ville utbedre boden.

- Retten legger til grunn at Overgaard (Høiness' ektemann, red. anm.) i god tro har videreformidlet opplysninger han har fått av andre. (...) Overgaards gode tro er derfor uten betydning for mangelsansvaret, skriver dommerfullmektig Pål Martin Abell. Han legger også til at Høiness' ektemann brukte utbedringen av bodene som et aktivt salgsargument i forhandlingene med Johnsen.

Selv om retten kom til at Høiness måtte gi Johnsen et prisavslag, fikk ikke Johnsen medhold i størrelsen på avslaget. Retten bemerket at mangelen ved kjøpet ikke var den fuktige boden, men de uriktige opplysningene om at sameiet skulle utbedre boden.

Barberte advokatregningen
Retten beregnet prisavslaget skjønnsmessig til å ligge på 140.000 kroner. Ettersom kjøperen av leiligheten opprinnelig hadde krevd et mye høyere beløp, mente retten at saksøkeren ikke hadde fått medhold "i det vesentlige". Derfor skulle han kun få dekker deler av sine advokatutgifter. Det resulterte i at Mona Høiness ble dømt til å dekke 85.000 kroner av en regning på drøye 130.000 kroner.

Les også: Krangelen om millionarven utsatt på ubestemt tid

Tar omkamp mot Hegnar

Høiness tapte mot Hegnar

- Ville ikke blande meg

- Jeg følte meg som fritt vilt

Mener Hegnar burde fjernet sexsjikane raskere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.