Svenskene ser ikke lenger ut til å drømme like mye om egen hytte.

Selv om befolkningen i Sverige øker kraftig selges det færre hytter enn tidligere, skriver di.se. Sammenlignet med toppårene på 1980-tallet er salget nesten halvert fra 14000-15000 per år til mellom 8000 og 9000.

Per i dag ligger det rundt 5000 hytter i Sverige ute for salg, hvorav over 300 har ligget til salgs i over to år. For 14 prosent av salgsobjektene er prisantydningen redusert, ifølge tall bolignettstedet Booli har utarbeidet for di.se.

Vil ha friere liv

Megler Lars Karlsson hos Svensk Fastighetsförmedling anslår at hytteprisene har falt 4-5 prosent de siste fem årene i Norrtälje, som har flest fritidshus i Sverige.

Han venter fortsatt en moderat negativ utvikling.

Lars Karlsson tror en av forklaringene er at interessen for hytter har falt blant mange yngre barnefamilier.

- Dagens familier ønsker oftere et litt friere liv enn å binde seg opp med et fritidshus. I tillegg har mange høye boliglån, noe som gjør at de kanskje ikke har samme mulighet for en hytte, sier megleren til avisen.

Les også: Stadig færre svensker betaler ned på boliglånet


- Boligprisene i Norge og Sverige ser mest overpriset ut

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.