To leilligheter i Alnagata 11 ble denne uken solgt til de høyeste kvadratmeterprisene noen sinne i bydel Gamle Oslo, ekskludert Bjørvika.

Da leiligheten som satte den første rekorden ble lagt ut for salg, var interessen så stor at det ikke var plass til alle interessentene på første visning.

Etter 14 budgivere, over 30 bud og én visning ble leiligheten solgt til 1.930.000 kroner, 430.000 kroner over takst. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på 80.417 kroner for den 24 kvadratmeter store ettromsleiligheten.

- Det var ikke plass til alle på en gang. Gangen var full av sko og leiligheten var stappfull, sier eiendomsmegler Robin Rodahl i Aktiv Eiendomsmegling. Sammen med eiendomsmeglerfullmektig Robin Røed satte han prisrekord i bydelen.

Like etter ble rekorden slått, da naboleiligheten på samme adresse ble solgt for nøyaktig 2 millioner kroner. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på 83.333 kroner.

Leiligheten, som også er på 24 kvadratmeter, ble  solgt etter én visning.

- Vi serverte vafler og visningen var stappfull, sier Krogsveen-megler Marianne Daasnes, som viser til at disse ettromsleilighetene skiller seg ut blant tilsvarende boliger i markedet.

Rekord 1: Med en kvadratmeterpris på over 80.000 kroner satte denne leiligheten bydelsrekord. Rekorden ble likevel slått like etter, av naboleiligheten.
Rekord 1: Med en kvadratmeterpris på over 80.000 kroner satte denne leiligheten bydelsrekord. Rekorden ble likevel slått like etter, av naboleiligheten. (Foto: Aktiv Grønland/Bjørvika.)
 

- Frykter et selgers marked

Da boligtallene for juni i dag ble publisert, viste tallene at prisveksten var høyere enn forventet og formidlingstiden lavere enn før. Sjeføkonom i Danske bank, Frank Jullum mener at boligmarkedet tipper retning av å være for bra.

Les saken her: - Boligmarkedet tipper i retning av å være for bra

Han frykter at vi nærmer oss et selgers marked i Norge, men Rodahl mener på sin side vi er der allerede.

- Vi er i et selgers marked

- Vi merker en enorm pågang spesielt på arealeffektive toromsleiligheter og ettromsleiligheter med for eksempel hems eller alkove, sier Rodahl.

Rodahl opplever at det er enormt mange førstegangskjøpere som vil inn i markedet, og at det er gode tider for boligselgere.

- Når det kommer til denne typen leiligheter er vi allerede i et selgers marked, og der har vi vært siden påsken, sier han.

Selv om markedet ser ut til å flate ut i månedene som kommer, tror ikke Rodahl interessen vil avta for små sentrumsleiligheter.

- Det vil fortsatt være het kamp om disse boligene i månedene fremover, sier han.

Les også:

Google sletter kritisk artikkel mot toppsjef

- Kronen er overdrevent svak akkurat nå  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.