Et glass fersk og delikat riesling er perfekt i sommervarmen. Foto: Mette Randem

Prøv disse rieslingene i sommer

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det kommer fortsatt en rekke strålende viner fra Tyskland i 2015-årgangen i tillegg til undervurderte 2016. Her er mainyhetene.

Både 2015 og 2016 har levert fantastiske rieslinger fra Tyskland. Mens førstnevnte årgang har fått legendestatus for sin kvalitet, så er det først og fremst en årgang som har gitt strålende halvtørre og søte viner. På det området sammenlignes 2015 med årganger som 1971 og 1959. Men når det kommer til de tørre rieslingene leverer 2016 vel så bra i veldig mange tilfeller. Mens 2015 kan fremstå noe korpulent og rik, fremstår 2016 som sylskarp, mineralsk og fokusert. Den har litt av alt, i tillegg til å være fornøyelig åpen og tilgjengelig allerede. Og det til tross for at 2016 var en årgang som gjorde at vinprodusentene slet med nattesøvnen, da været så absolutt ikke var på deres side nærmest igjennom hele vekstsesongen. En svært våt sommer gav høy risiko for råte og sykdommer på druestokkene. men heldigvis snudde været i august og reddet årgangen til corner.

Enn så lenge ser det ut som at de tyske vinprodusentene skal få mer å bryne seg på i 2017 som startet tidlig, men som ble avbrutt av frost i starten av mai. Verst ser det ut i sør, der Baden rapporterer å ha mistet 60 prosent av årets innhøsting allerede. Men også i mer kjente regioner som Mosel, Rheinhessen, Nahe og Rheingau har frosten allerede gjort kuttet i årets produksjon betraktelig.

Mens vi venter på resten av 2016-årgangen er rekke viner allerede her, fra produsenter som Juliusspital, Kuling-Gillot, Keller, Julian Haart, Carl Loewen, Corvers-Kauter og Battenfeld-Spanier. I tillegg til en rekke strålende viner fra 2015.

Anbefalte videoer

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør