– Det er høy temperatur på lageret for tiden. Vi sender ut omtrent dobbelt så mange pakker i snitt som resten av året, det vil si en per tolvte sekund, sier administrerende direktør Anton Hagberg i Komplett.no.

Han og resten av norsk elektronikkbransje er inne i årets beste periode salgsmessig. I år blir de myke pakkene skjøvet enda lenger inn mot stammen på juletreet, omsluttet av en mur av harde og store pakker.

– Seks av ti nordmenn sier de har ting på ønskelisten som kan kjøpes hos Expert. Vi har tre ganger så mange besøkende i vår nettbutikk i desember som resten av året og de handler for fire ganger mer, sier kommunikasjonsdirektør Philip Straumsheim i Expert til Dagensit.no.

– Elkjøp Norge venter en økning i desembersalget på 11 prosent sammenlignet med fjoråret. Grunnen er flere butikker, økt netthandel og mange store produktlanseringer denne høsten. Sistnevnte gjør at vi mistenker at produktene vi selger står på enda flere ønskelister i år enn i fjor, sier informasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp til Dagensit.no.

Nettbrett og spill
Felles for alle kjedene er at det er stor etterspørsel etter Apples iPad før jul. Men kjedene har langt fra fått inn de antallene de ønsker fra Apple.

– iPad ligger ikke på topp av vår salgsliste, men hadde nok solgt mer om vi fikk tak i flere. Men det ser ut som om Apple prioriterer sine egne butikker, sier Hagberg.

Hos Expert får de også solgt det som kommer inn av iPad. Den dyreste utgaven med 64 GB lagring og både trådløst nettverk og mobilt bredbånd er den mest populære.

– Vi hadde en mye større etterspørsel etter iPhone 4 enn vi har etter iPad, sier Straumsheim, som viser til at det var kø for iPhone, men ikke for iPad.

Foreløpig ser det ikke ut som om iPad stjeler noe særlig av markedet fra andre produktgrupper.

– Det er for tidlig å lese noe slikt av statistikken ennå, men foreløpig er det like god fart i salget av bærbare pc-er og mini-pc-er som før, sier Straumsheim.

Det er mange som kan se frem til ny spillkonsoll til jul. De aller fleste av disse kommer til å få en Playstation 3.

– Vi ser at Playstation 3 spiser markedsandeler fra Xbox nå. Det er helt klart den største konsollen denne julen, sier Indresøvde.

Bevegelseskontrollen Move til Playstation 3 er populær som tilbehør. De mest solgte spillene hos Komplett og Expert er Gran Turismo 5 og Call of Duty: Black Ops.

Parkerer Apple
Hos de største forhandlerne i Norge er ikke iPhone den mest populære telefonen å gi bort. Hos Elkjøp selges det Nokia N8 i store volumer, men hos Komplett er situasjonen en annen.

– HTC Desire HD er det produktet vi selger aller mest av nå. Også andre modeller fra HTC er veldig i skuddet. Det kan vi ikke si om Nokia N8 hos oss, sier Hagberg.

Hos Expert ligger Sony Ericsson X10 Mini øverst blant mobiltelefonene. Den lille Android-telefonen ligger an til å bli den fjerde mest solgte julegaven hos Expert i år.

Les også: Autoavlat i julestria

Har du ønsket deg hard pakker til jul er det sannsynlig at noe av dette ligger under treet: