EDB ErgoGroup som drifter de fleste nettbankene i Norge tlbyr nå en ny tjeneste til sine bankkunder. Tjenesten kalles Formålssp#229 og går i korte trekk ut på at man som bruker selv kan definere et fast beløp som skal få til en veldedig organisasjon hver gang man bruker et betalingskort.

Brukerne setter selv opp hvor mye de vil betale, maksimum sum per døgn og eventuelt hvilken periode ordningen skal løpe i. Nå i tiden før jul, når kortene går ekstra varme, kan dette gi gode inntekter til de veldedige organisasjonene.

- Små bidrag fra mange kan utgjøre store forskjeller, og dette kan være en ny og kostnadseffektig innsamlingsmetode. Derfor er vi er glade for initiativet, og for at vi er en av mange organisasjoner som er med på løsningen til EDB ErgoGroup, sier Helen Bjørnøy i Plan Norge i en pressemelding.

Mange bekker små
I Norge betaler vi over én milliard ganger per år med betalingskort.

Selv om bare en liten del av befolkningen skulle benytte seg av Formålssp#229en vil totalsummen bety like mye som tv-aksjonen.

Hvem man vil gi penger til kan man bestemme selv. Det er et bredt spekter å velge blant og det er ikke bare humanitære organisasjoner som er representert. Også idrett og miljøvern står på menyen.

Les også: Pakkene du ikke vil gi bort (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.