Nokia 6250 (bak) var en av de første «håndverkertelefonene» på markedet. Nokia 6210 var den mestselgende telefonen i Norge før 6310 kom. Foran den eksklusive 8890. Foto: Scanpix.
Nokia 6250 (bak) var en av de første «håndverkertelefonene» på markedet. Nokia 6210 var den mestselgende telefonen i Norge før 6310 kom. Foran den eksklusive 8890. Foto: Scanpix. (Foto: REUTERS)
Nokia 9210 Communicator var en populær modell for dem som tidlig var avhengig av e-post på farten. Lanseringsåret var 2001. Foto: Scanpix.
Nokia 9210 Communicator var en populær modell for dem som tidlig var avhengig av e-post på farten. Lanseringsåret var 2001. Foto: Scanpix. (Foto: REUTERS)
Da Microsoft tok over Nokias mobilvirksomhet i april fikk de rettigheter til å bruke Nokia-varemerket på sine smarttelefoner i 10 år.

Men allerede noen måneder etter overtakelsen er det nå klart at det ikke vil komme flere telefoner med Nokia-logo. Modellbetegnelsen Lumia blir derimot beholdt og de nye telefonene vil få navnet Microsoft Lumia.

Nyheten lekket først på Nokias franske Facebook-side, og har siden blitt bekreftet, skriver BBC.

Slutten på en æra

Nokia var frem til lanseringen av Iphone i 2007 den ledende merkevaren innen mobiltelefoner. I sine beste år, fra 2007 til 2011 solgte det finske selskapet over 400 millioner telefoner i året.

 

Les også på DN.no:

– Du må tørre å være litt gæærn

– Kunnskapsnivået i befolkningen går oppover helt til de som er født på midten av 70-tallet. Da er det noe som skjer

Dette er miksen som stresser økonomene

Microsoft lanserer "billig" flaggskip

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.