I dag åpner transporttjenesten Uber i Oslo, til tross for at de har fått beskjed om at tjenesten deres er lovstridig.

Les også: Ubers satsing i Oslo møter sterk motstand

Transportarbeiderforbundet ber nå Oslos befolkning tenke nøye gjennom hva de bidrar til dersom de bruker tjenesten.

- Vi synes dette går på sikkerheten løs. Hvem har kontroll på sjåførene?, spør nestleder i Transportarbeiderforbundet, Lars M. Johnsen.

Alle som ønsker å kjøre for Uber må laste opp et bilde av en vandelsattest fra Politiet før de blir godkjente av selskapet. Alle klager rettet mot selskapet må imildertid sendes til Nederland.

Har anmeldt

Transportarbeiderforbundet har allerede anmeldt det norske selskapet Haxi, som driver en lignende tjeneste i Norge.

- Å tillate etableringer, uansett bransje, som bidrar til deregulering bidrar også til å skape en større svart økonomi, sier Johnsen.

Han sier selskaper som Uber og Haxi, som utfordrer etablerte og regulerte bransjer, er en del av en skummel trend.

- Haxi er jo enda mindre regulert enn Uber og lar sjåfør og passasjer bli enige seg imellom om en «utgiftsdeling» for turen, sier Johnsen.

Saken er foreløpig henlagt av Politiet av hensyn til manglende ressurser, men Transportarbeiderforbundet har anket henleggelsen.

Les også:
Ubers satsing i Oslo møter sterk motstand  
Disiplinert deling dnPlus
Taxi-utfordreren Uber søker Oslo-sjef  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.