Taxi-appen Uber har satt sinnene i kok i de fleste byer de har startet virksomhet. Mens tradisjonell taxivirksomhet er avhengig av konsesjon og løyver, kobler Uber passasjerer og sjåfører utenfor det regulerte markedet.

De siste månedene har det blitt spekulert i at selskapet var på vei til Norge. En stillingsannonse på nettverksnettstedet Linkedin bekrefter at dette er tilfellet.

Uber søker nå etter Oslo-sjef.

Ut til massene

I utlysningsteksten står det at personen som blir ansatt skal rulle ut et nytt transportsystem. Selskapet skriver at det søker en person som er ufattelig intelligent, talentfull og ettertraktet. Mer presist skriver selskapet at det leter etter en person som kan markedsføring, vil fokusere på å nå nye brukere og å få Uber ut til massene.

- Vi tror på problemløsning på lokalt nivå, så det er viktig at du forstår ditt marked, står det videre i utlysningsteksten.

I forbindelse med ansettelsen i Oslo tilbyr Uber i tillegg til lønn og aksjer, også et frynsegode utenom det vanlige:

- Reis som en diplomat: Ansatte kan kjøre gratis med Uber, står det i stillingsannonsen.

Store protester

Uber har siden starten i 2009 etablert seg i mer enn 170 byer. I flere av de største europeiske storbyene har lanseringen skapt trafikkorker og kaos.

I juni blokkerte lisensierte taxisjåfører gatene i London, Paris, Berlin og Madrid som respons på den nye konkurransen. Slagordene var blant annet at mydnighetene skulle håndheve loven og at passasjerene skulle verne om sin egen sikkerhet ved å velge autoriserte selskaper og sjåfører.

Les også:

Alt faller for Fredriksen

Anbefaler salg av Cermaq

  «Money talks, bullshit walks» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.