DNO Internationals styreleder mener at verdien på Rak Petroleums eiendeler er "langt over" 250 millioner dollar som de er priset til i fusjonen som nå er godkjent i begge styrer. Han er sikker på at transaksjonen blir godkjent av generalforsamlingen.

Les mer: DNO fusjonerer med RAK

Det sier styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i DNO International til TDN Finans. Mossavar-Rahmani er også konsernsjef i Rak Petroleum.

Som konsernsjef i Rak Petroleum sier Mossavar-Rahmani at de ikke ville solgt eiendelene sine så lavt som de 250 millioner dollar de prises til i transaksjonen dersom de skulle solgt dem i markedet.

- Vi ville ha gjort det veldig annerledes, og prisene ville blitt mye høyere enn 250 millioner dollar. Grunnen til at vi selger til denne lave prisen, og til aksjer som er priset godt over markedspris, er at det lar Rak konsolidere sin investering i DNO og overføre disse eiendelene til DNO- aksjer, og håp om det over tid vil være vært verdt langt over 9,50 kroner aksjen, sier han.

- Alltid sprik
- Rak Petroleum ville aldri ha solgt disse eiendelene for 250 millioner dollar, og vi selger dem nå for mindre siden vi får betalt med aksjer som er priset over 40 prosent over børskursen, sier konsernsjefen.

- Ifølge Wood Mackenzie er Rak verdt 150 millioner dollar, mens DeGolyer and MacNaughton priser dere til 481 millioner dollar. I den foreslåtte transaksjonen prises dere til 250 millioner dollar. Det er ganske store sprik?

- Det er alltid sprik. Wood Mackenzie gjorde sin egen beregning. De kom aldri til oss. De gjorde en vurdering på lang avstand. DeGoyler and MacNaughton, som vurderte både DNO og Rak, kom inn og brukte flere måneder hvor de så på detaljer i eiendelene. Wood Mackenzie gjorde en generell verdivurdering. Det er et stort spenn for alle selskaper. Det avhenger av forutsetninger en gjør for oljepriser, reserver, produksjon, etc. Det er normalt at det er en spredning. Spør du fem analytikere om verdien på DNO får du fem forskjellige svar, svarer Mossavar-Rahmani.

Han forsvarer oppgjøret i aksjer fremfor kontanter med at DNO da kan holde kontantene sine "for andre typer transaksjoner og til drift", samt at det er viktig for DNO med kontanter gitt "fortsatt usikkerhet om eksportbetaling". Videre viser han til at DNO får betalt 9,50 kroner per aksje, langt over børskursen, og hva de ville fått om de gjorde emisjon.

Venter godkjennelse
Rak Petroleum eier 30 prosent av DNO, og vil dersom fusjonen blir godkjent ha rett over 40 prosent. Prospektet er ennå ikke publisert, og avtalen må godkjennes av generalforsamling i begge selskaper.

- Jeg håper at jeg kan overbevise aksjonærer i begge selskaper om at dette er en god avtale for begge selskaper på lang sikt, sier Mossavar-Rahmani til TDN Finans.

- Jeg håper og venter at avtalen blir godkjent. Det vil være en god avtale for DNOs aksjonærer. Jeg håper at stemmingen på Rak Petroleums generalforsamling også blir bra, men det er også en utfordring siden DNOs prising på 9,5 kroner er signifikant over aksjekursen, sier han videre.

Styrelederen har ikke hatt møter med andre DNO-aksjonerer denne uken, men regner med at både han og ledelsen vil møte aksjonærer i London, Oslo og New York de kommende ukene.

-J eg er i kontakt med aksjonærer, men jeg tror at så snart vi har publisert prospektet vil mange av spørsmålene besvart. Det vil være mye informasjon i prospektet, som jeg håper vil besvare mange av spørsmålene. Samtidig venter jeg at jeg selv og ledelsen i DNO vil bruke noe tid på møter med aksjonærer, sier han.

Til nå har det vært positive tilbakemeldinger, sier Mossavar-Rahmani.

- Mine sterke forventninger er at begge generalforsamlinger vil godta avtalen, siden den er attraktiv for begge parter. Det vil bli stilt spørsmål som skal besvares. Synergiene er store. Begge sider gir opp noe, men får mer tilbake. Jeg tror at dette er et av eksemplene hvor 2+2 er 5, sier han.

- Ryddig prosess
Styrelederen sier at de har vært opptatt av å gjøre en så ryddig og transparent prosess i og med at det er transaksjoner mellom nærstående parter.

- Det er ikke en enorm transaksjon, det er en liten transaksjon. Likevel har vi brukt mye tid på due diligence og håndtering av transaksjonen, siden det er en transaksjon mellom relaterte parter. Jeg vil være sikker på at vi følger best mulig selskapsstyring og krav. Det har blitt gjort på en veldig transparent måte, og vi vil være veldig forsiktig fra begge sider, gitt min rolle i begge selskaper, på at due diligence har blitt korrekt gjennomført, sier han.

Mossavar-Rahmani understreker at de har vært rådgivere på begge sider, både juridiske, tekniske og finansielle. Han sier at det ikke er noe «plan B» siden han venter at fusjonsavtalen blir godkjent og gjennomført.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.