Advarsel: Betal hele beløpet for den uferdige leiligheten innen utgangen av mai, ellers konfiskerer vi både leiligheten og tidligere innskudd. Det var beskjeden til de norske kjøperne i fleriekomplekset Aheloy Beach Residence, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Fanget i feriefelle

- Jeg oppfatter det som en ren trusel, sier Emil Aall Dahle til DN.

Dahle, som skal ha leiligheten til eget bruk, sier han føler seg fanget i et «catch 22». Dersom han ikke undertegner, og betaler ytterligere 56.645 euro, det vil si 500.000 norske kroner, innen fristen, vil han tape det han allerede har skutt inn. Dersom han undertegner, aksepterer han samtidig at leiligheten ikke trenger å være klar før i 2010. Han synes heller ikke han har fått tilstrekkelige forsikringer om at prosjektet faktisk blir fullført.

Aall Dahle undertegnet en avtale om kjøp av leilighet i Aheloy Beach Residence på en visningstur til Bulgaria i 2007, der også representanter for Privatmegleren var med.

DN har snakket med flere av dem som mottok brevet. I likhet med Dahle inngikk de avtalen om kjøp av leiligheter med selskapet Platinum Scandinavia as, et selskap som opptrådte som agent og salgskontor, men som nå er under avvikling.

Har betalt halvparten

I kontrakten som følger brevet, står det at selger forplikter seg til å fullføre leilighetene innen 31. mars 2010, og at skjøtene skal overføres senest 31. desember 2010.

DN har snakket med flere kjøpere som reagerer kraftig på brevet. De fleste har allerede betalt inn 40 eller 50 prosent, det vil si 300.000-400.0000 kroner, av den oppgitte prisen per leilighet. Mange har i tillegg betalt 5500 euro for møbler.

Ifølge den opprinnelige kontrakten skulle resten betales når leilighetene var ferdige, som etter planen var senest 31. desember 2008.

Nå vokser frykten for at utbygger sliter med likviditeten og kan gå konkurs.

Flere av dem som mottok brevet, går nå sammen for å se om man i fellesskap kan få løst problemene som har oppstått.

-Misforstår

Hos Privatmegleren Axept, som har formidlet flere av kundene til Platinum Scandinavia, hevder Hans Houeland at kjøperne misforstår brevet.

Han sier det vil bli sendt ut et nytt brev.

Houeland påpeker overfor DN at leiligheter som ble formidlet via Privatmegleren, vil være klare i løpet av noen måneder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.