Aksjestrateg Peter Hermanrud i First Securities tror finansmarkedene har lagt bak seg Hellas-krisen for denne gang.

I helgen ble finansministrene i eurogruppen enige om utbetaling av neste transje i kriselånet til Hellas. Dermed vil landet klare å unngå mislighold av statsgjelden også i juli.

- Jeg har troen på at vi har sett bunnen nå at og at Hellas-pakken var ganske avgjørende for å snu stemningen, i tillegg har vi vært litt heldige og fått inn noen gode makrotall i den seneste tiden. Jeg tror dette er nok til at det snur og at vi er ferdig med denne krisen for denne gang, sier sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities til TDN Finans mandag.

Tror på årsbeste i tredje kvartal
Han venter at hovedindeksen stiger til høyeste nivået hittil i år i løpet av tredje kvartal og at hovedindeksen står i 500 poeng ved årsslutt.

- Dette forutsetter at makrotallene kommer seg opp igjen, for nå har det vært svake tall en stund. Vi trenger en bra vekst i økonomien for å nå dette.

Hermanrud er minst like spent på utviklingen i Kina som i USA i andre halvår og sier at han ikke har så store forventninger til USA i utgangspunktet, og er derfor mer spent på hva slags konsekvenser innstramningspolitikken i Kina vil få.

Venter bedre makrotall
Han tror ikke resultatsesongen som begynner snart vil være en kursdriver, men tror i stedet at en bedring i makrotallene vil være utslagsgivende.

- Jeg tror ikke resultatsesongen vil bli mer enn grei nok. Estimatene er relativt høye, sånn at vi i beste fall vil klare å nå de estimatene som allerede ligger der, sier Hermanrud.

Les også:

- Opp mot 750, før neste kræsj

- Børsen kan nå 1.000 poeng (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.