Aksjestrateg Jørn Lyshoel i Nordea Markets sier Børsen skal stige og at børsfallet den seneste tiden var en korreksjon før den positive trenden fortsetter. Torsdag stiger Oslo Børs 2,4 prosent.

- På kort sikt har vi bunnet eller vi er nær en bunn og vi skal opp de neste par ukene. Vi er inne i en sånn typisk korreksjon som en følge av veldig sterk oppgang i 2009. Det kan bli litt flatt og volatilt i et par måneder til og at oppgangen kommer mot slutten av året, sier han.

Lyshoel anbefaler oljeserviceaksjer.

-Både seismikk- og subsea-aksjer har falt for mye. Markedet har priset inn alt for mye negativt. Både Aker Solutions, Acergy, Subsea 7 og seismikk- aksjene som TGS-Nopec og Petroleum Geo-Services kommer til å gjøre det bra fremover, sier han.

Analytikere har den seneste tiden opprettholdt sine anbefalinger på oljeserviceaksjene, der estimater på seismikkselskapene for TGS-Nopec og PGS er blitt kuttet noe.

- Risikoen for estimatene er på nedsiden, men der er investorene allerede. Aksjen har falt mye. I seismikkbransjen er PGS den som har minst eksponering mot Mexicogulfen, sier analytiker Christopher Møllerløkken i Arctic Securities til TDN Finans torsdag.

Analytikeren venter at PGS-aksjen vil stige mer enn markedet fremover.

PGS-aksjen stiger 6,2 prosent til 64,30 kroner og er omsatt for 245 millioner kroner. Andre oljeservice-aksjer stiger mellom tre og seks prosent.

Også Odin-fondene tror på oljeservice: - Vi står ikke ved verdens ende (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.