Onsdag i forrige ble en luksuriøs penthouseleilighet på 250 kvadratmeter lagt ut for salg på det åpne markedet med en prislapp på 25 millioner kroner.

Nå er syvromsleiligheten på Ullern i Oslo med 240 kvadratmeter takterrasse solgt.

Det er ikke mange kjøpere på dyre boliger i det desiderte toppsjiktet. Derfor ligger de ofte en god stund i markedet, før en kjøper melder seg.

- Derfor forteller det litt om hvor attraktivt markedet oppfatter luksuriøse leiligheter av denne typen, sier eiendomsmegler Jon Kvisgaard i Privatmegleren Residence, som har stått for salget sammen med Anders Lysholm.

Se bilder av eiendommen på Finn.no (ekstern lenke)

- Bygges for lite luksusleiligheter
Advokat Torbjørn Ek solgte nylig en 400 kvadratmeter stor praktboligen på Frogner, etter at den hadde ligget et halvt år på markedet med en prisantydning på 35 millioner kroner.

Les: Markedet nest dyreste bolig solgt

Kvisgaard vil ikke ut med hva leiligheten gikk for, men kan fortelle at «både selger og kjøper er fornøyd».

- Dyre leiligheter virker mer attraktivt og mer lettomsettelig enn dyre villaer i dagens marked, sier Kvisgaard, som likevel påpeker at markedet er ultraselektivt og at kun det beste blir solgt.

Hovedgrunnen er at det er bygget lite leiligheter av denne typen, mener Kvisgaard.

- I nybygg finner du stort sett bare 2-3-4-roms leiligheter. Men det er ikke bygget luksusleiligheter av denne typen i Oslo de siste 30 årene. Det er ikke alle som ønsker å bo på Tjuvholmen eller Aker brygge, og delta ufrivillig på alle fester og nachspiel. Mange ønsker å kunne trekke seg tilbake, sier Kvisgaard.

- Spekulantene skrelt bort
Boligmarkedet har en ruskete periode bak seg. En annen forkl#229 på at markedet er mer selektivt er at spekulantene er skrelt bort, mener Kvisgaard.

- Da sitter man bare igjen med de solide kjøperne, og de er det færre av, sier Kvisgaard.

Les:
Luksusboliger går unna igjen
- Belåningsgraden er urovekkende høy
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.