Norwegian vil flytte nye store fly til Sverige dersom norske myndigheter sier nei til utenlandsk mannskap på langrutene.

Les: Norwegian kan bli svensk

- Hvis Kjos skal fylle opp flyene sine med utenlandske ansatte, blir det ikke kjøpt en Norwegian-billett fra LO i fremtiden. Da legger han seg på Ryanairs useriøse linje. Og de flyr vi ikke med, sier Flåthen til VG.

Han sier at LO vil gjøre sitt for å påvirke regjeringen slik at utenlandsforskriften ikke åpner for at flyselskapene kan bruke personell fra utenfor EØS-området.

- Tenke seg om
Norwegians kommunikasjonssjef Anne-Sissel Skånvik ber Flåthen roe seg ned.

- Jeg syns LO og Flåthen bør tenke seg om, før de kommer med slike angrep. Vi er ikke i nærheten av sosial dumping, og det er feil at bruk av utenlandske ansatte på langdistanserutene vil kunne "spre seg" til norske ruter, sier Skånvik til VG.

Hun forteller at Norwegians Bangkok-baserte crew vil tjene mellom 15.000 og 20.000 kroner i måneden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.