Tross sterk konkurranse stiger både omsetningen og passasjervekst for Per G Braathen og Braathens Aviation. Nå har han også fått full kontroll med Sverigeflyg, skriver Dagens Industri.

- Det har vært ekstremt betent, men nå eier jeg hundre prosent av selskapet, sier han til avisen.

Dermed er punktum satt for den langvarige striden der minioritetsaksjonæren Jan Havossar har nektet å selge sine 15 prosent. Braathens Aviation består dermed av Malmö Aviation, Sverigeflyg og Golden Air, som ble kjøpt ifjor.

- Alltid krise
Flymarkedet i Sverige preges til forskjell fra Norge av mange små flyselskaper. Det har gitt en sterkt utsatt konkurransesituasjon, noe som førte til at flyselskapet Skyways måtte kaste inn håndkleet tidligere i år. Andre selskaper sliter med å få til lønnsomhet, ifølge DI.

Braathen peker på at små flyselskaper alltid har kommet og gått i Sverige.

- Det er alltid krise i flybransjen. Svensk regionaltrafikk har fått en skikkelig smell og jeg har fullt opp med å holde orden i eget hus, sier han.

Braathen snappet opp flere av Skyways' ruter da selskapet gikk konkurs.

- Vi skal bli et svensk Widerøe, sa han til Finanavisen da.

Tviler på SAS
Den tidligere Braathens S.A.F.E-arvingen tviler imidlertid på at SAS kan overleve.

- Når jeg leser avisen og ser på tallene så tror jeg at SAS trenger mer penger. I min verden får man bare inn mer penger om man har et bra case, sier Braathen til DI, og legger til at han håper at de har det.

Braathens har 35 fly i luften og trafikkerer 14 ruter i Sverige, som er fire flere enn ifjor. Omsetningen ventes øke til 2,6 milliarder svenske kroner innen utgangen av året, opp fra 2,2 milliarder svenske kroner i 2011, ifølge DI.

Årsresultatet ventes til 75-80 millioner svenske kroner, opp fra 61 milloner svenske kroner i fjor.

Les også:
- Det gikk ikke i shipping, og det vil ikke gå i flytrafikken
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.