- Vi tror Aldous alene er på mellom 900 millioner og 1,5 milliarder fat. Det er ikke lenger en hemmelighet at vi synes dette er utrolig spennede og at det er et stort funn, sa en småleende konsernsjef i presentasjonen av Statoils tredjekvartalsresultat , og fortsatte:

- Kjerneprøven viser at det er utrolig god kvalitet. Og når det da i tillegg ligger 140 kilometer fra Stavanger. Og på grunt vann og nær eksisterende infrastruktur!

Den ellers så kontrollerte Helge Lund ser ut som om han må ta seg sammen for å ikke danse rundt på pressekonferansen, og fortsetter med å berømme både egne letefolk og ekspertene i Lundin som har gjort funn på nabofeltet Avaldsnes som henger sammen med Aldous, og tilsammen gjør det til det største funnet som er gjort i verden i år.

- På norsk sokkel!

- Du har hatt litt problemer med å holde deg normalt alvorlig i dag. Er det ekstremt god stemning i Statoil om dagen?

- Jeg synes egentlig at jeg var veldig sober i dag, men det er god stemning, og jeg må si at jeg synes det er enormt morsomt for våre medarbeidere at de får lov til å være med på dette, sier Lund til DN.no.

- Og - jeg må si at jeg hadde drømt om dette. Jeg sa på siste ledersamlingen vi hadde at er det én ting jeg har hatt lyst til å oppleve mens jeg er sjef i Statoil, så er det å få den telefonen fra en letemann som kan si at vi har gjort et funn på over én milliard. Og det fikk jeg - et halvt år etterpå. Og i Norge!

- Det er klart at det er dette alle drømmer om, det er virkelig kjernevirksomheten. Så jeg må si at jeg er utrolig stolt av det medarbeiderne gjør, og jeg synes de fortjeneret en liten opptur. Ja, jeg kan bekrefte at det er ganske god stemning, sier Lund.

Resultatet for tredjekvartal var etter Statoils eget utsagn svært godt, men til tross for høye inntekter, innfridde ikke selskapet helt på driften og resultatnivå.

Les mer om resultatet her: Statoil-resultat under forventningene

- Gunstige forhold for utsettelse av gassalg

Les også: Statoil dobler størrelsen på Aldous-funnet

- Denne oljen er i champagneligaen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.