- Jeg har tatt på meg gullsløyfen, som dere ser.

Sløyfen er Erik Hauganes fremste varemerke. Og det var med god grunn at den administrerende direktøren i Det norske oljeselskap valgte å bruke en sløyfe i gull på selskapets kvartalspresentasjon tirsdag.

Resultatene var riktignok knallrøde. Men årets andre kvartal har likevel vært et jubelkvartal for Haugane.

Storfunnet ble større
Selskapet har samlet funnet mer enn 100 millioner fat oljeekvivalenter siden første kvartal. Og i dag kunne Statoil og de andre lisenseierne på feltene Avaldsnes og Aldous Major Sør i Nordsjøen avsløre at funnene inneholder langt mer olje enn tidligere antatt.

Det norske oljeselskap har en andel på 20 prosent i funnet på Aldous Major Sør. I dag ble det klart at det er tilleggsressurser på 200 til 400 millioner fat i funnet som opprinnelig ble rapportert til å være på mellom 200 og 400 millioner fat.

Stiger kraftig på børsen
Dermed er funnet på mellom 400 og 800 millioner fat.

- Det er fantastisk, også generelt for norsk sokkel. Det er interessant for videre leting, det viser at man kan finne - kanskje ikke milliardfunn - men ting på 200-300 millioner fat flere steder på norsk sokkel, sier Haugane til DN.no.

- Det å få være med på disse utbygingene og få kontantstrøm fra denne produksjonen er fantastisk for oss og våre aksjonærer, legger han til.

For aksjonærene betyr funnet blant annet at aksjen gjør et kraftig byks onsdag. Det norske oljeselskap DETNOR stiger 23,7 prosent til 39,20 kroner tirsdag formiddag.

- Det er dette som er selskapet i dag, konstaterer Haugane.

Ventet på applaus
Og etter dagens kvartalspresentasjon avsluttet han lattermildt med følgende kommentar til de fremmøtte:

- Jeg forventer applaus. Spesielt fra dere som er norske skattebetalere.

Les også:

- Kan være blant ti største oljefunn på norsk sokkel

- Vi har tatt storeslem (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.