Hovedindeksen på Oslo Børs stuper. I Europa er indeksene ned fire til seks prosent. USA ligger an til å knallrød åpning.

På meglerbordet hos DnB Nor Markets er det dårlig stemning:

Meglerne mister motet
- Det er helt ræva, sier meglersjef Gunnar Hagen til DN.no.

- Hva synes meglerne om situasjonen?

- Man mister motet. Det er helt mangel på kjøpere og markedet går jo den veien du ser. Jeg ser ikke helt hva som skal kunne snu dette i det korte bildet. Det er litt kapitulasjon, sier Hagen.

Oslo Børs er ned rundt 30 prosent siden jul.

- Man sitter her og blør. Hele denne runden vi har hatt nå har vært stygg. Dette blir en ekstra, ekstra ille dag, sier han.

Les også:

<b>- En hundreårsbølge</b>

<b>- Aldri sett noe lignende</b>

Får ikke oppleve det igjen
 Porteføljeforvalter Gunnar Torgersen i Holberg Fondene greier ikke å finne gode nok ord til å beskrive dagens situasjon.

- Det ene topper det andre nå. Det er vanskelig å finne sterke nok adjektiver. Lehman er en 158 år gammel bank. Det er spesielt, sier porteføljeforvalter Gunnar Torgersen i Holberg Fondene til DN.no.

Torgersen, som er partner i Holberg Fondene, mener dagen i dag er blant de mest spesielle han har sett.

- Vi hadde Bear Stearns tidligere i år, og flere andre banker har gått over ende. Det sier litt om dimensjonene. Jeg tror ikke vi får oppleve dette igjen i vår karriere, sier Torgersen.

- En dag du kommer til å huske?

- Ja, jeg tror det. Det har vært mange av de i år, men denne dagen og denne helgen har vært helt spesiell.

Les også:

<b>Børstipsene i stormen</b>

<b>Aksjetips under kollapsen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.