- Han leverer.

Seniorøkonom Ida Wolden Bache er fornøyd med det hun har hørt når hun torsdag ettermiddag har lyttet til den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi snakke på en pressekonferanse etter rentebeslutningen i banken.

Draghi har vært under voldsomt press for å levere varene, og planen han nå har lagt frem står til forventningene, mener Handelsbanken-økonomen.

- Det var veldig på linje med lekkasjene vi fikk i går. Sånn sett var det han sier i dag forventet, og vi ser at også at det var begrensede markedsreaksjoner først, sier hun.

Les om planen her: Her er Draghis masterplan

Prestisje på spill
Hun mener dagens tiltak er positive.

- Draghi har satt sin stilling og prestisje på spill, og følger opp løftet om å gjøre det han kan for å redde eurosamarbeidet, sier hun.

Hun understreker imidlertid at det er flere hindre som må forseres før man kan avgjøre om planen er en suksess. For det første er det viktig at den tyske forfatningsdomstolen ikke kommer frem til at etableringen av det europeiske redningsfondet ESM er grunnlovsstridig 12. september.

Så må man vente å se om kriselandene Spania og Italia søker om støttekjøp. Landene blir i så fall underlagt strenge betingelser.

- Det er en sekvens av begivenheter som vi skal følge med på, sier Wolden Bache, og legger til:

- Og det er mye som kan gå galt her.

Les også: Håper på «ubegrensede» tiltak fra ESB (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.