- Det ville tatt oss bare én dag å avsløre løgnen, sier investor Øystein Stray Spetalen til Dagens Næringsliv.

Spetalen (46) er kjent som oljefondets skarpeste kritiker.

Spetalen frykter at tapene i oljefondet er enda større enn det som er kommet frem, og at oljefondet sitter på flere bomber i derivatmarkedet.

Les mer: - Fortsatt for stor risiko

Får ikke vite hvor ille det står til
Men med liten finanskompetanse hos representantene i oljefondets styrende organer, får ikke det norske folk vite hvor ille det faktisk står til i oljefondet, mener Spetalen.

Vi får føre dem opp på listen over mulige kandidater. Statssekretær Roger Schjerva i Finansdepartementet

Tidligere denne uken sa Tormod Andreassen i representantskapet i Norges Bank til Dagens Næringsliv at sier at organet mangler kunnskap, uavhengighet og innsyn til å føre kontroll med sentralbanken og oljefondet.

Les: Norges Bank-vaktbikkje slår alarm

- Persona non grata
Bare to av 15 representanter i Norges Banks representantskap har erf#229 fra finans.

- Det er fem mennesker som aldri kommer til å slippe innenfor døren hos oljefondet: Harald Moræus Hanssen, Tor Olav Trøim, Jan Haudemann-Andersen, Trygve Hegnar og jeg, sier Spetalen.

Han mener det ville tatt disse tallknuserne bare én dag å komme til bunns i hva som skjuler seg av tapsbomber i oljefondet.

- Disse personene er «persona non grata» i oljefondet. Da ser de at det de har kjøpt er katastrofe. Da blir hele løgnen avslørt, sier Spetalen.

- Får føre dem på listen
Statssekretær Roger Schjerva i Finansdepartementet er positiv til Spetalens forslag.

- Vi får føre dem opp på listen over mulige kandidater. Hvis poenget hans er at han vil ha inn praktiske håndtverkere innen investeringer, er det et forståelig synspunkt, sier Schjerva.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.