Den britiske regjeringen legger i dag frem en ny krisepakke på nesten 300 milliarder kroner. Det betyr at samlede kutt nærmer seg 1000 milliarder kroner, skriver Dagens Næringslliv.

Krisepakken finansminister George Osborne vil offentliggjøre består av økte skatter og avgifter, og smertelige velferdskutt, som av britiske medier beskrives som de største i Storbritannia på minst 30 år.

«Ute av kontroll»
Dagens krisebudsjett kommer bare seks uker etter at konservative Cameron, med støtte fra Liberaldemokratene, overtok regjeringsmakten etter Labour.

Osborne understreker i et intervju med BBC at velferdsutgiftene er «ute av kontroll», og sier britisk økonomi er «på vei mot ruin» dersom det nå ikke kuttes dramatisk.

Regjeringens mål er å mer enn halvere budsjettunderskuddet fra dagens 155 milliarder pund, til 71 milliarder pund i 2014.

Opposisjon advarer mot dobbeltdipp
Osborne tror på forståelse for sparetiltakene, men legger ikke skjul på at det vil svi mest nå i begynnelsen.

- Dette landet skjønner at vi ikke kan fortsette å bygge opp gjeld. At vi ikke kan innta en mañana-holdning, sier Osborne.

Opposisjonen er meget kritisk til kuttene, og mener de vil kvele den gryende veksten og øke faren for en dobbeltdipp, altså en ny økonomisk nedgangstid.

Følg med på DN.no i ettermiddag, da legges krisepakken frem.

Les også: Slik kutter han

<b>Største finansreform i Storbritannia på 13 år</b>

<b>Frykter dødsspiral i Storbritannia</b>

Over 1.000 byer i Europa i dyp gjeldskrise

- Alt kan kollapse i morgen

<b>- Europa har to valg: Stramme inn eller kollapse</b>

Storbritannia kan bli "det neste Hellas"
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.