Den Europeiske sentralbanken (ECB) vil kreve at Italia går forplikter seg til å innføre hurtige velferdsreformer og nødvendige skattemessige endringer før banken vil kjøpe italienske statsobligasjoner.

Det opplyser sentrale kilder til Dow Jones Newswire, ifølge CNBC.com fredag.

Det er uklart hvorvidt det også eksisterer klare krav overfor Spania, men myndighetene i Madrid er ventet å forplikte seg til å få fart på strukturelle reformer.

Flere europeiske toppledere har satt felles press på Italias statsminister Silvio Berlusconi til å komme med en annonsering før helgen, slik at ECB kan intervenere i obligasjonsmarkedet tidlig i neste uke, opplyser kilder.

- ECB har allerede signalisert sin vilje til å handle. Folk i markedet sier at ECB har gjort forespørsler omkring italienske obligasjonspriser, men ikke kjøpt noe, sier en kilde til Dow Jones Newswires.

Berlusconi og Italias finansminister Giulio Tremonti avholder en pressekonferanse klokken 19.00. Ifølge CNBC ble det opprinnelige tidspunktet utsatt, og fraværet av nyheter per. kl. 19.45 kan tyde på at pressekonferansen ennå ikke er i gang.

Det italienske børsmarkedet er ned 20,5 prosent hittil i år, ifølge CNBC.

Les også:
- Mr. Trichet, vil sentralbanken kjøpe Italia?
- En klassisk tillitssvikt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.