Tore Lie selger Hotel Norge i Kristiansand og Victoria Hotel i Stavanger til det tyske eiendomsfondet Focus Nordic Cities for 500 milllioner kroner, skriver Finansavisen.

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt å selge, men da jeg fikk en henvdenelse fra Catella (internasjonalt eiendomsmeglerfirma som administrerer eiendomsfondet Focus Nordic Cities, red. anm.), sa jeg at får jeg en halv milliard, så selger jeg. Og det fikk jeg, sier Lie til avisen.

Totalt tjener Lie 120 millioner kroner på salget.

Mer å ta av

I sommer solgte Lie det gamle posthuset i Stavanger for 300 millioner kroner. Lie kjøpte Posthuset for 110 millioner kroner åtte måneder tidligere, pusset opp, og tjente ifølge Finansavisen 130 millioner kroner på handelen.

Til tross for salgene så sitter ikke Lie tilbake tomhendt for eiendommer.

I juni kjøpte han hele Nordeas portefølje av bankbygg i 20 byer for 675 millioner kroner. Han har også kjøpt en del næringseiendommer i Sandnes og Stavanger, i tillegg til han har mellom 600 og 700 boliger under bygging.

Les også: - Nå er jeg god for en milliard (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.