Statsminister Nechirvan Barzani i de regionale kurdiske myndighetene (KRG) i Nord-Irak sier han vil be om at parlamentet danner en komité for å se på faktaene i saken mellom DNO og KRG.

Det sier han i et intervju til KRG.org tirsdag.

- Med min kjennskap
Barzani sier saken har vært en veldig urettferdig mediekampanje mot KRG og dets olje- og gasspolitikk, men særlig mot ministeren for naturressurser Dr Ashti Hawrami.

- Hawrami har hele tiden handlet med den myndighet han har som minister og med min kjennskap og etter retningslinjer godkjent av meg selv, sier Barzani.

Han sier han som statsminister var ansvarlig for KRGs olje- og gasspolitikk, og at han er stolt over dets handlinger.

- Hvis noen folk prøver å undergrave vår politikk og i desperasjon blinker ut ministeren for naturressurser, kan jeg forsikre våre folk at vår strategi og politikk vil fortsette å bli like klar som tidligere, sier han i intervjuet.

- Vi sitter på fakta
På spørsmål om hva som kan ventes videre i saken, sier Barzani:

- Vi sitter på fakta og vi kan legge fram det nøyaktige bildet av hva KRG gjorde og hva som skjedde i forbindelse med offentliggjøringen av informasjon fra Oslo Børs som ledet til all spekulasjon. Vi har også mottatt to brev fra DNO der de indikerer at det var spesifikke motiver for disse bevisste og urettferdige handlinger som var styrt fra Norge, og det faktum at KRGs aksjekjøp hjalp DNO til å utføre selskapets arbeidsprogram.

Les også: DNO halvert på tre minutter



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.