Oljeselskapet DNO stuper fra åpningen, etter å ha endelig blitt åpnet for handel igjen etter å ha vært pauset siden mandag ettermiddag.

Aksjen er ned over 50 prosent etter noen minutters handel, til 3,0 kroner. Da handelen i aksjen ble pauset mandag sto kursen i 6,66 kroner.

Det var på forhånd knyttet stor usikkerhet til hvor mye aksjen kom til å falle, og analytikerne spådde et kursfall helt ned til to kroner aksjen.

Les også: - DNO kan halveres

Årsaken til fokuset på DNO er at aksjen har vært suspendert siden mandag ettermiddag da de kurdiske selvstyremyndighetene (KRG) bestemte seg for å utelukke DNO International fra oljeoperasjoner i landet i inntil seks uker.

Les også: Stenger DNO ute av Irak

KRG advarte også om at DNO kan bli fratatt sinne oljerettigheter i landet om selskapet ikke retter opp skaden som er skjedd på KRGs omdømme i forbindelse med skandalen rundt salget av DNO-aksjer sist høst.

DNO-aksjen ble opprinnelig suspendert fra handel på selskapets eget initiativ. Børsen vedtok å utelukke aksjen fra handel frem til i dag tidlig. Selskapet selv ønsket å forlenge suspensjonen, et ønske børsen har avslått.