Styret i StatoilHydro har i dag foreslått overfor selskapets generalforsamling, som avholdes 19. mai, at navnet på selskapet endres til Statoil ASA.

Les mer: Statoil blir navnet

- Jeg mener at Statoil er et godt navn, med en lang og solid forankring i nyere norsk industrihistorie. Statoil-navnet er anerkjent og respektert både hjemme i Norge og i de rundt 40 land rundt om i verden selskapet er representert i. Jeg er derfor glad for navnet som nå er foreslått, sier statsråd Terje Riis-Johansen.

Statsråden gjør det også klart at selskapets forslag til endring i formålsparagraf ikke kommer overraskende på departementet:

- Styret har lagt frem et utkast til ny formålsparagraf der tilføyelsen ”andre energiformer” er med. Selskapet gjør dette for å synliggjøre satsning på utvikling av fornybar energi. Dette er en utvikling som jeg har diskutert med selskapet jevnlig, og jeg er godt fornøyd med den foreslåtte endringen, sier statsråd Terje Riis-Johansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.