Rentemarkedene faller tirsdag. Tyske og amerikanske statsobligasjoner trakk noe opp tirsdag samtidig med nedgang i aksjemarkedene og bekymring rundt Portugals gjeldsrating.

Fitch Ratings meldte tirsdag at tilstrammingstiltakene Portugal offentliggjorde mandag kanskje ikke er tilstrekkelig for at nasjonen unngår en nedgradering av kredittratingen. Aksjemarkedene i Europa trakk ned, blant annet etter svake selskapsresultater.

- Aksjemarkedene er litt ned og Fitch kom ut med nyheter rundt periferien, noe som gir flukt til kvalitet, sier rentestrateg Wilson Chin i ING Groep til Bloomberg News.

I Norge var rentene lite endret tirsdag, mens kroner svekket seg noe mot dollar og var relativt uendret mot euro i løpet av dagen.

Les også: Pundet mot årsbunn

Onsdag offentliggjøres konsumprisveksten i Norge for februar. Ifølge gjennomsnittet av estimater innehentet av TDN Finans ventes kjerneinflasjonen å ha steget med 0,7 prosent fra midten av januar til midten av februar, tilsvarende en oppgang på 1,9 prosent på årsbasis. I januar var veksten 2,3 prosent på årsbasis.

”Vi vil bli overrasket om kjerneinflasjonen holder seg på januarnivået og ser både oppside- og nedsiderisiko i vår prognose. Kjerneinflasjonen må trolig komme ut utenfor området 1,8-2,0 prosent for å ha en varig effekt på markedet”, skriver Nordea i en oppdatering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.