På onsdag ble det kjent at Age of Conan-sjefen, Gaute Godager, slutter i Funcom etter 16 år i selskapet.

Les også: Sjefen til Conan slutter

Årsaken til at Gaute Godager slutter skal være interne stridigheter.

  - Jeg har gjort mitt beste ved å lage dette fantastiske spillet, men jeg har konkludert med at det er elementer som jeg er misfornøyd med. Jeg har bestemt meg for å gjøre noe med dette, og resultatet er at jeg har valgt å forlate Funcom, sier Godager i en pressemelding.

Skaper økt usikkerhet
Analytiker Espen Torgersen i Carnegie vil ikke være med på at Godagers avgang er noen fallitterklæring for spillet eller for Funcom, men mener avgangen er med på å skape usikkerhet rundt selskapet.

- Når en så sentral person slutter, så skaper det ikke akkurat noen plattform for økt tiltro og at ting går bra. Det setter fokus på at ting har gått dårlilg med dem etter lansering, og er med på å skape usikkerhet, sier Torgersen til Dagensit.no.

Også analytiker Fredrik Thoresen i DnB Nor mener det er dårlig nytt at Godager slutter.

- Dette er livsverket hans. Han er jo spillets far. Det at han nå gir seg på bakgrunn av at han er misfornøyd med spillet, etter å ha jobbet med dette i en sjuårsperiode, og at det fortsatt gjenstår mye å rette opp i spillet - det tyder på at ting ikke har gått så bra, sier Thoresen.

- Det er langt fra betryggende at hovedpersonen forlater skuta, spesielt med tanke på at man ikke får indikasjoner fra Funcom på hvordan det egentlig går med spillet, fortsetterThoresen.

DnB Nor har en hold-anbefaling på aksjen.

Kan være positivt
Espen Torgersen mener likevel at Godagers avgang kan tolkes positivt.

- Aksjekursen er på drøye åtte kroner. Med den forhåndsomtalen, den lanseringen og den aksjekursen de har hatt, så må det være elementer som har skapt uenigheter internt, sier Torgersen.

- Men det at selskapet gjør noe i den situasjonen de er inne i nå, må karakteriseres som positivt, avslutter Torgersen.

Det er Craig Morrison som nå vil erstatte Godager som produsent og spillregissør for Age of Conan.

Les også: Har blitt Failcom (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.