- Formuesskatten gir groteske utslag, sier Alf Bjørseth til Dagens Næringsliv.

Han har vurdert å flytte til USA på grunn av den norske formuesskatten.

- Om man vil ha industriarbeidsplasser, må skatten endres, sier mannen bak Rec, Norsun og flere andre høyteknologiske selskaper.

- Den største faren ved formuesskatten er at kapitalister flytter ut. Jeg har vurdert det selv. Jeg har faktisk søkt og fått innvilget arbeidstillatelse i USA. Hvis det fortsetter som nå, er det like greit å arbeide fra et annet land, sier Alf Bjørseth til DN.

Gründeren reagerer på fremstillinger om at formuesskatten betyr lite eller ingenting.

Vil få slutt på "synsing"
- Innovasjon og nyskapning er noe alle etterspør. Samtidig gjør man det så vanskelig man kan for at noen skal lykkes med å skape noe nytt. For å få slutt på "synsingen" fra professorer og andre, har jeg gitt mitt helt konkrete eksempel. Det er million-skatten fra Norsun, sier Bjørseth.

"Jeg ønsker ikke å fremstå som en som ikke vil betale skatt. Men som gründer, etterhvert av en rekke industribedrifter i Norge, har formuesskatten drevet meg til randen av emigrering. Den gir groteske utslag for private eiere av selskaper som driver industriell innovasjon. Disse skadevirkningene kommer ikke frem i statistikk basert på historiske skattedata", skriver Bjørseth i et innlegg i DN mandag.

Bjørseth er selv en formuende mann - med formue etter skattelistene fra i underkant av 500 til drøye 700 millioner kroner de siste fem årene. Hoveddelen skriver seg fra nedsalg da solenergiselskapet Rec ble børsnotert.

Les også: Rema punger ut for å bli kvitt sjefer

- Dette kan markere slutten på et 30 års langt bullmarked

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.