- Enhver brønn vi er med på som er tørr, er skuffende. Men det var veldig lav funnsannsynlighet på denne brønnen, sier Erik Haugane til DN.no.

I dag meldte Oljedirektoratet at det lovende gassprospektet Dalsnuten ikke innfridde .

Det norske oljeselskap mente funnsannsynligheten på Dalsnuten var 20 prosent. Likevel var brønnen tillagt stor betydning, fordi den er en av få brønner i det foreløpig skuffende Norskehavet. Spørsmålet er hvordan andre prospekter - og norske uoppdagede gassressurser - vurderes nå.

Kan endre syn på Norskehavet
- Vi tolker disse resultatene med stor interesse. De er viktige for vurderingen av resten av Norskehavet, sier Haugane.

- Men sånn sett må det jo være lite oppløftende at den var tørr?

- Det vet vi ikke ennå. Vi får mye ny informasjon fra alle brønner som bores. Det er boret svært få brønner i Norskehavet så langt. At det ikke er olje i en struktur har ikke direkte betyning for bedømmelsen av området. Det er boret bare tre eller fire brønner der, og hadde man konkludert etter så få brønner i Nordsjøen ville lite skjedd, sier han.

- Men, hadde man gjort et kjempestort funn er det klart at det ville vært veldig oppløftende, legger han til.

Direktør Bente Nyland i Oljedirektoratet har tidligere uttalt at hvis Dalsnuten er tørr, må myndighetene vurdere å nedjustere gassressursene på norsk sokkel.

- Det er fortsatt mange gode prospekter i Norskehavet. Nå er det om å gjøre å forstå området bedre, sier Haugane.

Store forventninger
- Analytikere har lagt stor vekt på Dalsnuten...

- Det har vi aldri sagt. Oljedirektoratet har uttalt seg om brønnen, og Shell som er operatør har uttalt seg. Vi er interessert i Norskehavet, og kjøpte oss derfor inn i prospektet, sier han.

Ved fremleggelsen av resultatet for tredje kvartal ventet Haugane at Dalsnuten hadde brutto uriskede ressurser på 600 millioner fat oljeekvivalenter - hvis det ble gjort funn. Det tilsvarer 95 milliarder standardkubikkmeter. Til sammenligning har gassfeltet Snøhvit 160 milliarder standardkubikkmeter gass.

Les også: Dalsnuten er tørr (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.