Det gjorde han på en pressekonferanse i Brussel, ifølge Bloomberg News.

Han mener det er "fullstendig galt" at de søker krisehjelp, og at man "må holde seg til fakta og informasjon". Ryktene kan ifølge ham skade landets interesser, og Spania vil kjempe mot ryktenes ødeleggende virkninger.

Ifølge ham kan ryktene medføre økte rentespreader.

Han sier samtidig at de må restrukturere finanssektoren, og tilpasse seg et mindre kredittmarked.

- Et klassisk traderrykte
- Det gikk også rykter tidligere i dag om at Spania har bedt om å få 250 milliarder euro i en krisepakke, men det hørtes ut som det bare var et klassisk traderrykte, sa aksjestrateg Jørn Lyshol i Nordea Markets til TDN Finans tidligere tirsdag.

Talsmann for EU-kommisjonen Amadeu Altafaj, som selv er spansk, understreket imidlertid på en pressekonferanse i Brussel, Belgia tirsdag at EU ikke planlegger noen lånemekanisme for Spania tilsvarende den som nå er på plass for Hellas. Et spørsmål om dette ble avvist med et kontant "nei".

Les også:
Frykt for greske tilstander i Spania
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.