Greg Smith sjokkerte sin tidligere arbeidsgiver Goldman Sachs i et åpent avskjedsbrev som ble trykket i onsdagens utgave av The New York Times.

- Etter nesten tolv år i selskapet mener jeg at jeg har arbeidet her lenge nok til å forstå retningen til dets kultur, dets folk og dets identitet. Og jeg kan ærlig talt si at miljøet nå er mer giftig og destruktivt enn jeg noensinne har sett det, skrev han.

Goldman Sachs er imidlertid ikke unike i sin grådighet.

- Inkompetente politikere
Investor Øystein Stray Spetalen mener inkompetente politikere har skapt et regelverk som legger verden åpen for grådighe meglerhus og en ny finanskrise, skriver Finansavisen.

- Bankene har funnet ut at de tjener mest på å forvirre kundene til å gjøre dårlige investeringer. Meglerhusene fikk lov til å konkurrere med sine egne kunder. Det var det som skapte hele finanskrisen, og galskapen pågår ennå. Så lenge det er fritt frem å drive med egenhandel, vil disse interessekonfliktene vedvare, sier Spetalen til avisen.

Myndighetene kommer løpende med nye sjetonger
Spetalen mener investeringbanker også har blitt så store og systemviktige at myndighetene ikke kan la dem gå konkurs.

- Hver gang de har spilt bort alle pengene sine, kommer myndighetene løpende med flere sjetonger slik at de kan fortsette å spille, sier han til Finansavisen.

Eirik Bunæs, direktør for markedstilsyn i Finanstilsynet, mener Spetalen stiller interessante spørsmål, men påpeker samtidig at Norge er bundet av et europeisk regelverk.

Les også: Spetalens beste boligråd

Spetalen og professor dypt uenige om statens pengebruk


Øystein Stray Spetalen tror Vesten kan kollapse
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.