Økonomiprofessor Robert Shiller gjorde kanskje mange boligeiere nervøse igår med sine uttalelser i Dagens Næringsliv om frykt for en boligboble i Norge.

Investor Øystein Stray Spetalen aner ikke om boligmarkedet i Norge er en boble, men vet hvordan du skal bli en vinner uansett, skriver Finansavisen.

- Betal gjeld, da vinner nesten alle i boligmarkedet enten prisene skal opp eller ned, sier Spetalen til avisen.

Spetalens forkl#229 er ifølge Finansavisen så enkel som at hvis boligprisene stiger, så har du skaffet deg egenkapital, mens drømmeboligen blir billigere hvis prisene faller.

Pyramide
Investoren kaller boligmarkedet en pyramide, der alle egentlig ønsker å komme seg høyere opp til en større eller finere bolig.

Selv om boligmarkedet kanskje ikke er en boble, mener Spetalen at fjellhyttemarkedet er det.

- Hafjell er det beste eksempelet på en boble i Norge. En samling med planker i Øyer er rett og slett ikke verdt 25 millioner kroner, sier Spetalen til Finansavisen.

Selv har Spetalen kommet seg helt til topps i eiendomspyramiden med sin fornemme bolig i Madserud allé på Skøyen i Oslo.

Les også: Shiller frykter norsk boligboble

- Vi er annerledes



Bråstopp for fjellhytter

Disse risikerer økonomisk smell i år

Øystein Stray Spetalen tror Vesten kan kollapse


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.