- Jeg har tidligere sagt at jeg ønsket at Widerøe først og fremst skulle få en god eier, og helst en norsk eier. Nå har vi fått begge deler, sa en fornøyd næringsminister på en pressekonferanse i dag.

At to fylkeskommuner er inne på eiersiden, ser han ikke noen problemer med:

- Fylkeskommunene skal ikke sitte i førersetet i driften av Widerøe, så det bekymrer meg ikke. Det viktigste er at dette eierskiftet bidrar til at Widerøe blir et selvstendig selskap, sier Trond Giske.

Fredag kom nyheten om at SAS har inngått en avtale om å selge Widerøe for to milliarder svenske kroner. Flyselskapet er solgt til en norsk investorgruppe bestående av Torghatten, Fjord1 og Nordland Fylkeskommune.

Les mer: SAS selger Widerøe for 2 milliarder

SAS kommer til å beholde 20 prosent av aksjene i Widerøe, men kommer til å avvikle hele eierskapet i Widerøe i løpet av 2016. SAS tar et tap på 300 millioner svenske kroner på salget.

- Langsiktig aktør
Milliardsalget vil redusere SAS' gjeldsgrad betydelig, og er et viktig steg mot en forbedring av selskapets finansielle posisjon.

- Dette er en god løsning for både SAS og Widerøe. Salget vil styrke SAS’ finansielle posisjon. Samtidig er det positivt at Widerøe blir et mer selvstendig selskap, noe som er viktig for å sikre et godt og stabilt rutetilbud i Norge. Det har vært viktig for regjeringen, sier nærings- og handelsministeren.

- Dette er en prosess som styret i SAS har håndtert. Kjøperen har lang erf#229 med distriktstransport, og har sterk forankring i kystdistriktene. Dette fremstår som en langsiktig aktør som vil kunne bevare og videreutvikle Widerøe som et viktig regionalt flyselskap i Norge, sier Giske.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.