Tirsdag ble det kjent at konserndirektør for økonomi og finans i Aschehoug, Marius Schatvet, har erkjent økonomiske misligheter.

Schatvets advokat, Anne Christine D. Stoltz i advokatfirmaet Andenæs Aaløkken Veum, forteller at hennes klient har det tøft.

- Det som er viktig å få frem er at dette er et forhold som fullt ut er erkjent, og at han har tilbudt å gjøre opp for seg økonomisk, sier Stoltz.

BAKGRUNN: - Han hadde en meget betrodd rolle

Stoltz opplyser at hun har vært i kontakt med Schatvet tirsdag, og ber om ro.

- Min klient er i en veldig vanskelig situasjon, og både han og familien hans ber om ro i den åpenbart vanskelig tiden. Han ber om forståelse for at han ikke gir en ytterligere kommentar til saken på nåværende tidspunkt.

Stoltz ønsker ikke å gå nærmere inn på hva Schatvet konkret har gjort. Heller ikke vil hun kommentere om Aschehoug og Schatvet har lik oppfatning av situasjonen.  

Flere millioner
Schatvet gikk ifølge konsernsjef Mads Nygaard på dagen fire dager før julaften. Nygaard opplyser at det ikke forelå noen mistanke om mislighetene før desember ifjor.

Mislighetene skal ifølge Nygaard dreie seg om flere millioner kroner.

Han ville tirsdag ikke gå i detaljer om omfanget, men sier det ikke dreier seg om et «tresifret» millionbeløp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.