Konserndirektør for økonomi og finans i Aschehoug, Marius Schatvet, har erkjent økonomiske misligheter, ifølge en pressemelding fra forlaget tirsdag.

Han sa opp sin stilling med øyeblikkelig virkning like før jul ifjor.

«Mislighetene har pågått over år og dreier seg om flere millioner kroner. Saken vil bli gransket og politianmeldt», skriver forlaget i meldingen.

Det var VG Nett som først omtalte saken tirsdag.

Konserndirektør Mads Nygaard bekrefter at det er en nøkkelperson i forlagshuset Aschehoug som har erkjent økonomiske misligheter mot arbeidsgiveren.

«Meget betrodd rolle»
Som konserndirektør hadde Marius Schatvet øverste ansvar for regnskap, kontroll og det finansielle i Aschehoug.

- Han hadde en meget betrodd rolle. Dette er en alvorlig og trist sak. Men det er en realitet. Nå må vi konsentrere oss om å avdekke dette i sin fulle bredde, sier Nygaard.

Schatvet gikk ifølge Nygaard på dagen fire dager før julaften. Nygaard opplyser at det ikke forelå noen mistanke om mislighetene før i desember ifjor.

Mislighetene skal ifølge Nygaard dreie seg om flere millioner kroner. Han vil ikke gå i detaljer om omfanget, men sier det ikke dreier seg om et ”tresifret” millionbeløp. Saken vil bli politianmeldt i nær fremtid.

Det er ifølge Nygaard ikke grunn til å tro at det er flere involvert.

- Men man kan ikke utelukke det kategorisk, sier han.

- Hvordan kan dette ha skjedd uten at noen har oppdaget det?

- Det kan jeg ikke gå inn på. Årsaken er hvordan det er gjort, sier Mads Nygaard.

Schatvet har så langt ikke besvart DNs henvendelser tirsdag.

Les også på DN.no tirsdag:

Nå endres spillereglene på Oslo Børs

Sjefen gikk glipp av over 300.000

Snapper toppsjef fra konkurrenten

Hvordan tror du Oslo Børs går i 2014? Her kan du forsøke deg på DNs nyttårsquiz (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.