Hellas er i en stor depresjon tilsvarende den amerikanske depresjonen på 1930-tallet ifølge landets statsminister Antonis Samaras. Det fortalte han tidligere amerikansk president Bill Clinton søndag ifølge den greske avisen Kathemerini.

- Du hadde Den store depresjonen i USA. Det er nøyaktig hva vi går igjennom i Hellas, dette er vår versjon av Den store depresjonen, fortalte Samaras den tidligere presidenten.

Ifølge Eurostat står idag nesten 30 prosent av grekerne allerede i fare for å havne i dyp fattigdom.

Gresk-amerikanske forretningsmenn
Samaras og Clinton skal søndag ha snakket om hvordan hjelp fra grekere i utlandet kan styrke den greske økonomien, ifølge Financial Times.

Hellas håper å samle inn flere millioner dollar i donasjoner og investeringer som følge av besøket til Clinton og en gruppe gresk-amerikanske forretningsmenn.

Privatiseringsbyrået Taiped Kostas Mitropoulos
Samtidig er det gjort kjent at sjef for det greske privatiseringsbyrået Taiped Kostas Mitropoulos har gått av og mener «den nye regjeringen ikke tilbyr den støtten som byrået trenger under nåværende forhold». Det fremgår av et avskjedsbrev gjort kjent via greske medier ifølge Financial Times.

- Faktisk så reduserte regjeringen byråets autoritet og kredibilitet i potensielle investorers øyne, skriver den avgåtte sjefen i et brev.

Styreleder Ioannis Koukiades trakk seg forrige måned og pekte på personlige grunner.

Les mer: Ber EU-topper forberede gresk euro-exit

Ser snarlig gresk euro-exit

- Euroområdet står ikke i fare for resesjon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.