Sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbank (ESB) mener euroområdet som helhet ikke står i fare for å komme i en teknisk resesjon, og sier videre at prisene ser ut til å falle tidligere enn ventet. Det sier han i et intervju med Le Monde publisert på sentralbankens egne nettsider lørdag.

- Siden starten av året har risikoen for en forverret økonomi delvis materialisert seg. Situasjonen har gradvis blitt verre, men ikke til punktet hvor hele den monetære unionen står i fare for resesjon. Vi venter fortsatt en gradvis bedring av situasjonen mot årsslutt og inn i neste år, sier han.

Renten
Draghi sier sentralbanken valgte å holde renten under én prosent i juli fordi inflasjonen så ut til å være nær eller under to prosent ved starten av 2013.

- Det ser nå ut som den vil falle tidligere enn ventet, på slutten av 2012. Vårt mandat er å skape stabile priser (..) Ser vi fare for deflasjon, vil vi agere, sier Draghi.

Hellas
Sentralbanksjefen mener utvetydig at Hellas bør bli i euroområdet, men ønsker ikke å ta standpunkt til reforhandling av kravene som kreves av landet før rapporten fra troikaen - Det internasjonale pengefondet, EU og ESB.

Draghi sier samtidig at euroen «absolutt ikke er i fare». Han mener analytikere som «ser for seg en eksplosjon i euroområdet» underestimerer den politiske kapitalen som er investert i samarbeidet, og støtten fra Europas borgere.

Les mer: Ser snarlig gresk euro-exit

Spanske renter i været

Spanske regioner sliter tungt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.